Σελίδες

Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

Εμείς κουραστήκαμε...Εσείς όχι;;;

Ένα από τα βασικά στοιχεία που πρέπει να έχει ένας καλλιτέχνης είναι να ξέρει πότε πρέπει να σταματήσει. Ανεξάρτητα από το όνομά του, τις επιτυχίες του, το κοινό του. Και είναι πολύ δύσκολο αυτό όπως μας δείχνει η ιστορία. Πώς να σταματήσεις πάνω που αρχίζεις να κολυμπάς πάνω σε εκατομμύρια;;

Αφορμή αυτού του άρθρου στάθηκε το "τελευταίο αντίο" των Σκορπιών με συναυλίες σε όλα τα κατσικοχώρια αυτής της χώρας για δεύτερη συνεχή χρονιά. Ένα συγκρότημα που έχει αποχαιρετίσει το κοινό του στις υπόλοιπες χώρες εδώ και καμιά δεκαετία -έστω άτυπα αλλά πρακτικά- είπε να πει και ένα αντίο στους πολυαγαπημένους του κτηνοτρόφους της Φιλύρας Τρικάλων. Και θα τρέξουμε πάλι όλοι να χρυσοπληρώσουμε τους κωλογυφτοματζίριδες γιατί πολύ απλά δεν θα έχουμε κάπου αλλού να πάμε. Ε, είναι και ροκάδες, είναι και ρομαντικοί...Τί άλλο να ζητήσεις από ένα συγκρότημα...
ΟΚ,το να έρχεται ένα μεγάλο -γενικά μιλάω- συγκρότημα στην Ελλαδίτσα μας είναι κάτι σημαντικό και σίγουρα κεντρίζει το ενδιαφέρον των "μουσικόφιλων" (χαχαχα,όρος και αυτός!). Το γεγονός όμως ότι στο 90% των περιπτώσεων το συγκρότημα αυτό έρχεται λίγο πριν τα τινάξουν τα μέλη του είναι κάτι που εμένα προσωπικά μου προκαλεί αηδία. Δεν θα έρθω να σε ακούσω ρε σκατόγερε γιατί πολύ απλά νιώθω να με εκμεταλλεύεσαι που είχα την τύχη να γεννηθώ σε αυτήν την χώρα. Έλα όσο είσαι ενεργός, έλα όσο "πουλάς". Γα#ώ την ροκ ιδεολογία σου ρε Εβραίε καράβλαχε που έχεις του κόσμου τα λεφτά και θέλεις κι άλλα στα γεράματά σου. Αλήθεια τί τα θές;; Δεν προλαβαίνεις να τα ξοδέψεις ρε ηλίθιε, σταμάτα, get a rest!
Ακόμα πιο αηδιαστικό δε είναι το γεγονός ότι τέτοιοι καλλιτέχνες θα σνομπάρουν τα σούργελα τύπου Σάσας Μπάστα επειδή "δεν αντέχουν". Ξέρεις κάτι; Καλύτερα να αντέξεις 5 μέρες σε αυτόν τον χώρο να πεις όσα έχεις να πεις και να αποχωρήσεις παρά να συνεχίζεις για 50 χρόνια να μιλάς ενώ δεν έχεις κάτι καινούργιο να πεις. Τότε γίνεσαι κουραστικός, ανούσιος, ηλίθιος. Βέβαια μαζί με τα επίθετα αυτά έρχεται να δέσει ωραία και το "πλούσιος" και εδώ η κατάσταση γίνεται ενδιαφέρουσα για τους Scorpions-like τύπους.
Παρόμοιες συναυλίες εκμετάλλευσης έχουν κάνει πολλοί σε αυτήν την χώρα -και όχι μόνο: Rolling Stones, Jethro Tull, A. Rose, Doors (χωρίς τον Morrison γιατί ήταν στα μαχαίρια όπως λέει και ένα φιλαράκι μου) και πολλοί πολλοί άλλοι... Βέβαια το φαινόμενο αυτό δεν εμφανίζεται μόνο σε μεγάλα ονόματα της ξένης μουσικής σκηνής. Ας έρθουμε στα δικά μας...
Νταλάρας, Αλεξίου, Αρβανιτάκη, Γαλάνη, Μητροπάνος και όλη αυτή η γενιά....ΦΤΑΝΕΙ! ΜΑΣ ΖΑΛΙΣΑΤΕ!! Αφήστε και καναν νέο να μιλήσει! Δημόσιο την έχετε δει τόσα χρόνια; Εδώ και 10 χρόνια -για να μην υπερβάλω- ΚΑΝΕΝΑΣ σας δεν έχει γράψει/ερμηνεύσει 5 δευτερόλεπτα που να αξίζει να τα ακούσεις! Τί περιμένετε;;; Μετά βγαίνετε και βρίζετε το "μη-ποιοτικό" τραγούδι. Αυτό σας έφταιξε; Δεν το βλέπετε ότι ο κόσμος σας βαρέθηκε και έχει αρχίσει να στρέφεται προς αλλού;; Δεν μπορείτε να σκεφτείται ότι ΙΣΩΣ έχετε μεγάλο μέρος της ευθύνης για την σημερινή κατάσταση της ελληνικής μουσικής; Αφού μόνο μαλακίες είστε, σταματήστε τουλάχιστον την δισκογραφία. Κάντε συναυλίες αν θέλετε ντε και καλά να συνεχίσετε. 
Ω εσείς έντεχνοι πολέμιοι του εμπορικού τραγουδιού! Πόσο σας ενοχλεί που πουλάει η Πέγκυ Ζήνα περισσότερο από εσάς! Θα σκάσετε από το κακό σας! Το εμπορικό τραγούδι το ταυτίσατε με το "μπλιάχ,κακό!" ξεχνώντας πως κάποτε εσείς ήσασταν "εμπορικοί".  Ολόκληρος Καζαντζίδης είχε αποσυρθεί από τη μουσική σκηνή ρε ξετσίπωτοι γιατί κατάλαβε πως είχε φτάσει η ώρα να την κάνει από εκεί. Αλλά εσείς εκεί! Συνεχίζετε απτόητοι! Να μας τα φάτε όλα! Ότι έχουμε και δεν έχουμε!
Τέσπα αρκετό κράξιμο και για σήμερα... Έτσι να ξεδίνουμε, καλό κάνει! Κλείνω χωρίς επίλογο γιατί είμαι μάγκας. Μαζί θα τα ξαναπούμε σύντομα... Και εσείς του '70 Έλληνες και αλλοδαποί όπως είπαμε! Α Π Ο Σ Υ Ρ Θ Ε Ι Τ Ε !

PS. Με μέτρο τα ναρκωτικά βρε έντεχνοι...RIP

1 σχόλιο:

  1. Χαχα ο Μητροπάνος, η "φωνή του λαού" τώρα με την Πέγκυ Ζήνα δεν κάνει συναυλίες; Χαχοχιχεχου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή