Σελίδες

Κυριακή 2 Μαΐου 2010

Everywhere is freaks and hairies...and Cosmote...

Εδώ και κάποιους μήνες, η πολυαγαπημένη μας εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, η Cosmote, χρησιμοποιεί αποσπάσματα από κάποιο τραγούδι στα διαφημιστικά σποτάκια της, το οποίο έχει γίνει σίγουρα σε όλους γνωστό. Όταν το είχα πρωτοακούσει στη διαφήμιση της Cosmote, ήμουν σίγουρος ότι το είχα ακούσει και παλιότερα και όντας συνταξιοδοτημένος "ροκάς", συγκράτησα κάποια από τα λόγια στο refrain: "I'd love to change the world...", και το έψαξα στο θείο Γκούγκλη. Αμέσως διαπίστωσα ότι το τραγούδι πρωτοκυκλοφόρησε το 1971 και είναι δημιουργία ενός συγκροτήματος, ονόματι Ten Years After. "Ωραίο τραγουδάκι...", σκέφτηκα, για να δούμε τι λεν οι στίχοι....



I'd Love to Change the World

Everywhere is freaks and hairies
Dykes and fairies, tell me where is sanity
Tax the rich, feed the poor
Till there are no rich no more?

I'd love to change the world
But I don't know what to do
So I'll leave it up to you

Population keeps on breeding
Nation bleeding, still more feeding economy
Life is funny, skies are sunny
Bees make honey, who needs money, Monopoly

I'd love to change the world
But I don't know what to do
So I'll leave it up to you

World pollution, there's no solution
Institution, electrocution
Just black and white, rich or poor
Them and us, stop the war

I'd love to change the world
But I don't know what to do
So I'll leave it up to you



Αμέσως έβαλα τα γέλια! Σου λέει η Cosmote, η ιδεολόγα, η ψαγμένη, που θέλει να προσεγγίσει τους νέους και μαζί τους να αλλάξει τον κόσμο: "I'd love to change the world...". 'Ελα ρε Cosmotάρα! Κι εγώ μαζί σου! Για πες!
"...But I don't know what to do, So I leave it up to you!" . ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!! Σε όλα τα spotakia της Cosmote το απόσπασμα τελειώνει εκεί, "κόβοντας" αυτό που πραγματικά θέλει να "πει ο ποιητής". Σου λέει ο Cosmotάκιας: "Κάτσε φίλε οι νέοι είναι ηλίθιοι σήμερα αλλά αυτό παίζει να το καταλάβουν, ας το βγάλουμε αυτό...Τα υπόλοιπα όμως δεν θα τα καταλάβουν ας τα αφήσουμε!" Κι έτσι ο ηλίθιος νέος σήμερα ακούει κάτι στην TV κλασσικά χωρίς να δώσει την παραμικρή σημασία για το τι είναι και από που προέρχεται:

http://www.youtube.com/watch?v=qwC6N8zfcek

"Life is funny, skies are sunny
Bees make honey, who needs money, Monopoly"


Το αφήνουν αυτό στην διαφήμιση, ακούστε το! Δηλαδή πόσο ακόμα επίπεδα θα γίνουν τα πράγματα; Αυτή είναι η χειρότερη, πιο ύπουλη και δυσκολότερη στην καταπολέμιση, μορφή του καπιταλισμού! Αν θεωρήσουμε τον καπιταλισμό ιδεολογία, στην προκειμένη περίπτωση, η μεγαλύτερη καπιταλιστική, φυσικά εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα, χρησιμοποιεί στο σποτάκι της, στίχους άκρως αντίθετους στην δική της "ιδεολογία". Αν παρατηρήσουμε πλέον υπάρχουνε παντού φωνές που πάνε κόντρα στο σύστημα... Οι φωνές αυτές όμως προέρχονται από ανθρώπους οι οποίοι είναι το σύστημα! Από έξυπνους ανθρώπους οι οποίοι είναι το σύστημα! Κι εγώ γουστάρω Λαζόπουλο, Ράδιο Αρβύλα, South Park, Family Guy, Ελληνοφρένεια, κτλ και τα βλέπω κατά κόρρων. Δυστυχώς όμως όσο συνεχίζουμε να τα βλέπουμε αυτά στα Μ.Μ.Ε., σημαίνει ότι δεν αποτελούν κίνδυνο για την σταθερότητα του παρόντος συστήματος. Σε λίγο όχι απλά θα αφήνουν ολόκληρο το τραγούδι στα σποτάκια...Σε λίγο θα δείχνουν ξύλα με μπάτσους από πορείες και από πίσω θα παίζει το Bulls on Parade των Rage Against the Machine, και στο τέλος θα σκάει σηματάκι "Cosmote...the way to change the world!" (Καλό; Σόρρυ, Cosmote, η ιδέα είναι copyrighted δεν μπορείς να την χρησιμοποιήσεις...Μην πεις ότι δεν σε προειδοποίησα...). Ξέρουν τι κάνουν οι τύποι. Όποιοι το στήσανε όλο αυτό το παγκόσμιο παραμύθι (γιατί μιλάμε για παγκόσμιας κλίμακας παιχνίδι φυσικά, η Cosmote δεν είναι τίποτα), ήταν σίγουρα μεγάλα μυαλά. Και κάτι μου λέει ότι αυτά τα "ανθρώπινα" μυαλά τα σκεφτήκαν όλα αυτά αρκετές χιλιάδες χιλιόμετρα Δυτικά, πέρα από τον Ατλαντικό Ωκεανό.

Υ.Γ.: Ακούστε το τραγούδι, αξίζει:
http://www.youtube.com/watch?v=Rhp6Upgg9Qk&feature=related

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου