Σελίδες

Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

Επίθεση κατά των blogs

Επίθεση κατά της ανωνυμίας των blogs έκανε ο φιλελεύθερος Άρης Πορτοσάλτε κατά τη διάρκεια του κεντρικού δελτίου του ΣΚΑΪ, καταλήγοντας μάλιστα στο συμπέρασμα που όλοι μας θα έπρεπε ήδη να γνωρίζουμε: η ανωνυμία των blogs θέτει σε κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή.

Η ανωνυμία στο internet γενικότερα αποτελεί ένα μεγάλο θέμα συζήτησης. Εδώ θα εκφράσω απλά την άποψή μου: μαγκιά όσων είσαι ανώνυμοι, μαγκιά και όσων δεν είναι. Το πώς ορισμένοι συνδυάζουν το μαφιόζικο χτύπημα κατά του δημοσιογράφου Γκιόλια με τους κινδύνους που προκαλεί η ανωνυμία είναι πραγματικά άξιο απορίας. Είναι ίσως πιο "έντιμο" το να μην είσαι ανώνυμος ή να κρύβεσαι πίσω από κάποιο username. Αλλά είναι πραγματικά ατιμία το να μην κάνεις κάτι τέτοιο;
Το όνομα για μένα δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένα tag, ένα αναγνωριστικό σου, όπως άλλωστε είναι και η χώρα σου, η πόλη σου, η δουλειά σου. Αν θέλετε να φτιάξετε μια υγειή κοινωνία σύμφωνα με τα δικά σας πρότυπα κ. Πορτοσάλτε, γιατί δεν λέτε ποιοι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ είστε όλοι εσείς οι δημοσιογράφοι στις τηλεοράσεις και τα ραδιόφωνα; Δεν θέλω να ξέρω ούτε ονόματα ούτε φάτσες. Ένα  αναγνωριστικό id και οι ΠΡΑΞΕΙΣ ΣΑΣ μου αρκούν. Δεν σας έχω ακούσει ΠΟΤΕ να κατακρίνετε τον τρόπο που φτιάχνονται οι ειδήσεις από την φάρα σας. Ούτε σας έχω ακούσει ποτέ να αποκαλύπτετε τις μίζες που -πιθανώς- παίρνετε για να φτιάξετε αλήθειες. Αυτά τα αφήνουμε ως έχουν γιατί πολύ απλά "έτσι είναι δομημένη η κοινωνία". Είναι η ανωνυμία αυτή που σας πειράζει τόσο πολύ; Είναι η ανωνυμία η μάστιγα του κακού σήμερα; Μήπως σας πειράζει που ο κόσμος παγκοσμίως αρχίζει να στρέφεται προς διάφορες πηγές για να ενημερώνεται και εγκαταλείπει την παραδοσιακή καλή τηλεόραση; Γιατί πολύ απλά όπως ανέχεστε κάποια πράγματα επειδή "έτσι είναι", πρέπει να ανεχτείτε και να υποστείτε τις συνέπειες από κάποια άλλα επειδή "έτσι εξελίσσονται". Και βάλτε μια και καλή στο μυαλό σας ότι όλα όσα λέτε έχουν μεγάλη ισχύ στις μεγάλες ηλικίες, σε άτομα που δεν μπορούν να απευθυνθούν τα blogs. Όμως -από πάντα- το μέλλον ανήκει στους νέους και σε αυτούς η επιρροή σας σιγά-σιγά τελειώνει. Όσο συνεχίζετε να λέτε τέτοιες ανακρίβειες (περί κινδύνου ανθρώπινης ζωής από την ανωνυμία), τόσο επιταχύνετε εσείς μόνοι σας την άφιξη του τέλους σας.

PS. Nothing personal προς το πρόσωπο του κ. Πορτοσάλτε, προφανώς δεν αναφέρομαι μόνο σε αυτόν...

1 σχόλιο:

  1. Και κάτι που ξέχασα να σχολιάσω είναι η ατάκα που πετάει η δημοσιογράφος στο τέλος από το video: "Να τα διαχωρίσουμε. Άλλο η είδηση, άλλο το σχόλιο."
    Εν ολίγοις, ότι ακούμε από τα κανάλια είναι ειδήσεις (έτσι λέγονται άλλωστε - τραγική ειρωνία), ΔΕΝ είναι παραποιημένες/σχολιασμένες μέχρι αηδίας ειδήσεις από τους δημοσιογράφους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή