Σελίδες

Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

Nuclear Button Contest 2010



Σ'αρέσουν τα πυρηνικά? Απολαμβάνεις τη σκέψη του να 'χεις τόση εξουσία? Γεμίζεις αδρεναλίνη μόνο και μόνο στη σκέψη ότι θα πατήσεις το κουμπί ( a.k.a. nuclear button) και το μέλλον αυτού του κόσμου θα εξαρτάται πλέον από εσένα?
Κι αφού έχεις απαντήσει θετικά στα παραπάνω ερωτήματα, αγαπητέ αναγνώστη/λάτρη των πυρηνικών όπλων, φτάνουμε στο κρίσιμο ερώτημα.

Δεν ξενερώνεις με το design του κουμπιού κάθε φορά που πρέπει να το πατήσεις το αναθεματισμένο? Δεν είναι boring? Δεν είναι banal? Πού πήγαν οι εμπνευσμένοι designers τελοσπάντων????????Δεν έχετε σκεφτεί τόσες φορές πως αυτό το σχέδιο έχει παραφορεθεί και είναι καιρός να αναδειχθεί ένα καινούριο που εκτός του πιο προχωρημένου και καινοτόμου design να έχει και ένα ηθικό μήνυμα που να κάνει τον συμπαθή κυριούλη να το διπλοσκεφτεί πριν το πατήσει?

Designers του κόσμου, λοιπόν, ενωθείτε! H World Federation of United Nations Associations (κατά κόσμον WFUNA) λάνσαρε τον καινούριο της διαγωνισμό! Το όλο concept είναι το εξής:
Mε τον καταλυτικό τίτλο "η WFUNA προκαλεί ΕΣΕΝΑ να σχεδιάσεις ένα νέο nuclear button!", η εν λόγω ΜΚΟ -που ιδρύθηκε με σκοπό να συντονίζει τις εθνικές United Nations Associations ανά τον κόσμο και απολαμβάνει της υποστήριξης πολλών οργανώσεων και agencies του ΟΗΕ- παρακινεί τους followers της να σχεδιάσουν ένα νέο nuclear button, το οποίο θα απαντάει στην ερώτηση: "What do you want your world leaders to see when considering pressing the nuclear button?". Σύμφωνα με τον ιστότοπό τους, "η WFUNA αναγνωρίζει πως το παραδοσιακό nuclear button -το κουμπί που πιέζεται προκειμένου να "απελευθερωθεί" ένα πυρηνικό όπλο- έχει ένα μάλλον βαρετό design και δεν αντιπροσωπεύει/συμβολίζει μέσω αυτού τις τραγικές συνέπειες που επιφέρει η χρήση του. Νομίζουμε πως θα μπορούσες να σκεφτείς έναν περισσότερο κατάλληλο σχεδιασμό!".

Όντως, πρέπει όλοι να το παραδεχτούμε: το προηγούμενο σχεδιάκι είναι ξεπερασμένο, άσε που δεν κάνει και επαρκή επίκληση στο συναίσθημα. Δηλαδή τώρα, πες μου ποιός world leader θα συγκινούνταν με αυτό το σχέδιο -που άλλωστε αν ένα πράγμα τους ξεχωρίζει, αυτό είναι τα υψηλά επίπεδα συναισθηματισμού και η ευκολία στις οπισθοχωρήσεις, όπως αν π.χ. δουν ένα κουτσό σκυλάκι στο μέρος όπου σκοπεύουν εξαρχής να αμολύσουν τη βόμβα. Είναι κρίμα και άδικο να έχουμε ένα τόσο τρανό κατασκεύασμα -τα πυρηνικά- και εμείς να μην του αποδίδουμε την αρμόζουσα σημασία, τουλάχιστον όσον αφορά στο design, βρε αδερφέ...!

Και επίσης, σκεφτείτε το από τη δική σας μεριά -σε εσάς τους σχεδιαστές μιλάω- : πόσο υπέροχα θα νιώσετε όταν θα ξέρετε πως το δικό σας σχέδιο είναι εκείνο που σταμάτησε τον κ. Χ από το να πατήσει το κουμπί? Εκπληκτικό το συναίσθημα. Τί ακτιβισμός και βλακείες, εδώ μιλάμε για την αποτροπή της καταστροφής του κόσμου! Και ο savior, εκείνος που όλοι μας θα θαυμάζουμε και θα προσκυνάμε, θα είσαι εσύ, αγαπημένε εκκολαπτόμενε designer!

Α!Και να μην ξεχάσουμε το δωράκι: ο πρώτος και καύτερος -και το παιδί με τα πιο αγνά συναισθήματα από όλους φυσικά- θα κερδίσει ένα ipad!Σπεύσατε!Με τις υγείες μας.


3 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πηγή έμπνευσης/ιδεών:

    http://www.miltospashalidis.gr/site/index.php?option=com_content&task=view&id=14&Itemid=28

    ΑπάντησηΔιαγραφή