Σελίδες

Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

Just an ordinary day

Ο δείκτης της βαρεμάρας έχει βαρέσει κόκκινο στο σπίτι του trelepi. Θέλει κάτι να γράψει αλλά δεν ξέρει τι. Τελικά αποφασίζει να ξεκικήσει κάπως έτσι: Ο δείκτης της βαρεμάρας έχει βαρέσει κόκκινο στο σπίτι του trelepi. Θέλει κάτι να γράψει αλλά δεν ξέρει τι. Τελικά αποφασίζει να ξεκικήσει κάπως έτσι: Ο δείκτης της βαρεμάρας έχει βαρέσει κόκκινο στο σπίτι του trelepi. Θέλει κάτι να γράψει αλλά δεν ξέρει τι. Τελικά αποφασίζει να ξεκικήσει κάπως έτσι: Ο δείκτης της βαρεμάρας έχει βαρέσει κόκκινο στο σπίτι του trelepi. Θέλει κάτι να γράψει αλλά δεν ξέρει τι. Τελικά αποφασίζει να ξεκικήσει κάπως έτσι...

Το bug στην Line 80 της DatabaseConnector δεν λέει να λυθεί εδώ και κάτι ώρες. Δε γαμιέται πάω να πληρώσω κανά λογαριασμό νερού να πάρω και λίγο αέρα και το ξαναβλέπουμε. Η διαδικασία απλή: Τράπεζα-> Ανάληψη -> Ταμεία ΔΕΥΑΜΒ-> Ενδεχόμενο βρισίδι για καθυστέρηση πληρωμής 2 λογαριασμών->"Ε εντάξει, έλλειπα για μεγάλο διάστημα"-> "Να μην επαναληφθεί"-> "Όχι, όχι ποτέ και για κανένα λόγο, έχετε δίκιο, χίλια συγγνώμη"-> "Έτσι μπράβο"-> Πληρωμή-> Σπίτι. [Τώρα θυμήθηκα μια φορά που είχα πάει στην τράπεζα και μου την είχε πει με ιδιαίτερα επιθετικό τρόπο ο ταμίας επειδή είχα καθυστερήσει την πληρωμή κάποιου λογαριασμού φυσικού αερίου λες και τα χρωστούσα σε αυτόν. Τρύπια ανθρωποειδή...]
Στον δρόμο η κατάσταση είναι κάπως διαφορετική σχετικά με αυτό που περίμενα να δω δεδομένης της οικονομικής κατάστασης του Έλληνα: οι καφετέριες γεμάτες (απόδειξη του μεγάλου ποσοστού ανεργίας ή της μεγάλης βαρεμάρας για δουλειά άραγε;) παρόλο που ο καφές κοστίζει ακριβά. Αλλά έτσι είναι ο ΈΛΛΗΝΑΣ. Απόγονος του Μεγαλέξανδρου (??) και του Κωλοκοτρώνη γαρ, ξέρει να μάχεται. "Νομίζετε πως δεν αντέχουμε τα νέα μέτρα σας; Μια χαρά τα αντέχουμε, κοιτάξτε μας εσείς οι Ευρωπαίοι! ΚΑΙ δουλειά δεν χρειάζεται να βρούμε ΚΑΙ πληρώνουμε τον καφέ μας 3+ ευρώ! Βαράτε μας, αντέχουμε!" Από την άλλη, μεγάλη κινητικότητα και στα μαγαζιά. Και πάλι σας την είπαμε  ΔΝΤήτες: "Μια χαρά βγαίνουμε με 650 το μήνα! Κοιτάξτε μας: δεν περιμένουμε ΚΑΝ μια βδομάδα που θα αρχίσουν οι εκπτώσεις, πάμε αγοράζουμε τώρα που είναι ακριβά! Επίδειξη δύναμης σας κάνουμε ρε φλώροι!". Καλά τα νέα Γιώργο για σένα και την παρέα σου. Βάλε κι άλλα μέτρα, δεν χαμπαριάζει ο νεοέλληνας. Μια ζωή ηλίθιος ήταν, τώρα θα αλλάξει; Άλλωστε το ξέρεις κι εσύ πολύ καλύτερα από εμένα ότι όλα αυτά τα μέτρα δεν θα μπορούσαν ΠΟΤΕ να περάσουν σε έναν λαό του οποίου το μέσο IQ είναι πάνω από 10...
Έσκασα από τον ιδρώτα αλλά κατάφερα να φτάσω στο ταμείο της ΔΕΥΑΜΒ. Χωρίς πολλά πολλά σκάω τον λογαριασμό στον μίζερο ταμία.
"Εκκρεμεί η πλιηρωμή 24,5 ευρώ"
"Ναι το ξέρω, θα τα πληρώσω μαζί"
"Έχετε τον άλλο λογαριασμό μαζί σας;"
"Όχι, φαντάζομαι πως μπορώ να τα πληρώσω με έναν λογαριασμό"
"Όχι κύριε, πρέπει να έχετε και τους 2 λογαριασμούς"
"Μα αφού το βλέπετε το ποσό που χρωστάω, δεν μπορείτε να μου βγάλετε μια απόδειξη και για τους 2;"
"Όχι κύριε, δεν γίνεται, πρέπει να έχετε τον λογαριασμό"
"Ωραία, τον έχασα"
"Πηγαίνετε να βγάλετε καινούργιο"
Δεν πάμε καλά. Κάπως έτσι φαντάζομαι ότι θα λειτουργούσε η αντίστοιχη υπηρεσία πριν από 50 χρόνια. Στην Ουγκάντα. Πληρώνω τον ένα λογαριασμό και φεύγω για το σπίτι μες στα νεύρα για την γ@μημένη γραφειοκρατία που υπάρχει στην χώρα.
Κάθομαι στο PC και διαπιστώνω ότι δεν έχω internet. Δεύτερη φορά σε 3 ημέρες. Πατάω ένα reset στο router. Τίποτα. Αποσυνδέω το τηλέφωνο. Τίποτα. Συνδέω το router στην άλλη υποδοχή. Και πάλι τίποτα. Τηλέφωνο στην hol. Αναμονή παρέα με την μουσική που ακούω στον ύπνο μου όταν βλέπω εφιάλτες. 9 δευτερόλεπτα κρατάει η μελωδία και επαναλαμβάνεται αρκετές φορές μέχρι να το σηκώσουν (υπέροχες στιγμές). Για να μην πολυλογώ, ο τυπάκος που με εξυπηρετεί καταφέρνει να λύσει το πρόβλημα καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι "Μπλόκαρε το σύστημα". Α, κατάλαβα, "το σύστημα".
"Μου ξαναέτυχε πριν από 3 ημέρες"
"Μήπως είστε μακρυά από το DSLAM;" (ψαρωτικός)
"Είμαι στα 891 μέτρα μακρυά, πληρώνω 24άρα και κουμπώνει στα 8 και αποσυνδέεται 1/2 ημέρες"
"Μισό λεπτό..." (ξανασκάει η μελωδιάρα) "Ναι έχετε δίκιο...Ε....Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που καθορίζουν την ποιότητα της σύνδεσή σας"
Ίσως ένας από αυτούς να είναι η εταιρεία. Δεν ξέρω, λέω εγώ τώρα. Αλλά και σε ποιά άλλη να πας; Ο μπερουκ για παράδειγμα αν δεν κάνω λάθος ήταν αυτός που είχε σύνδεση 24άρα με forthnet και έπιανε καλύτερη ταχύτητα μέσα στο ίδιο του το σπίτι από κάποιο ξεκλείδωτο δίκτυο παρά από αυτήν που πλήρωνε... Τέλος πάντων, είπα να μην συνεχίσω τον διάλογο γιατί θα βιδωνόμουν ακόμα περισσότερο.
Κάτι τέτοιες μέρες είναι που σου σκάνε διάφορα σκηνικά στο μυαλό. π.χ. πριν από κανά μήνα έψαχνε ένα φιλαράκι μου κάποιες πληροφορίες για τον ΟΣΕ και μπήκε στο site. Δεν υπήρχε αναφορά σε αυτό που έψαχνε. Δεν πειράζει όμως, πήρε τηλέφωνο στο 1110. Ooooops... Δεν λειτουργεί (εδώ και κανά χρόνο, αλλά εντάξει ας μην τους πιέζουμε κιόλας). Φρόντισαν ωστόσο οι του ΟΣΕ να σε παραπέμψουν σε άλλο τηλέφωνο. Έλα όμως που σε αυτό το τηλέφωνο σκάει ο αυτόματος και σου λέει δρομολόγια! Πληροφορίες θες; Πάρε τα @@ τους!

Έτος: 1869
Τόπος: Αθήνα
Διαδικασία ανάκτησης πληροφοριών: πήγαινες στο σταθμό και ρωτάς τον υπεύθυνο

Έτος: 2010
Τόπος: Αθήνα
Διαδικασία ανάκτησης πληροφοριών: πας στον σταθμό και ρωτάς τον υπεύθυνο

Μόνο ο χρόνος άλλαξε. Που βέβαια αν ήταν στο χέρι του Έλληνα, δεν θα άλλαζε ούτε αυτός. Τι να κάνεις όμως και πάλι... Υπάρχει μήπως κάποια άλλη σιδηροδρομική εταιρεία στη χώρα μας; Ναι ναι ξέρω, τώρα θα σκάσετε να με χαρακτηρίσετε ως "καπιταλιστή" που θα προτιμούσα 10 ιδιωτικές εταιρείες αντί για την μία παραδοσιακή και ελληνική. Να το πω απλά: ΠΟΛΥ θα ήθελα να ήταν ΟΛΑ δημόσια σε ΚΑΘΕ χώρα και να ΔΟΥΛΕΥΑΝ ΣΩΣΤΑ, έστω ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΩΣ. Το τεστάραμε πολλά χρόνια αυτό το σκηνικό στη χώρα μας. Τί καταφέραμε; Πραγματικά ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ να μου αλλάξετε τη γνώμη.
Πέρα από αυτό, υπήρχαν κι άλλα σκηνικά -του τελευταίου μήνα πάντα- που ήρθαν στο μυαλό μου. Όπως τότε που είχα χάσει τον ΑΜΚΑ μου και έπρεπε να περιμένω κανά 3ωρο στην ουρά στο ΙΚΑ για να μου πουν ένα νούμερο. Τιμωρία ίσως βέβαια, μπορεί να έβαλα μυαλό και να μην τον ξαναχάσω... Πού να μπλέξουμε και με εφορίες...
Ξανά στο PC. Η ώρα έχει πάει 4 το μεσημέρι και είναι καιρός να συνεχίσω με την πτυχιακή. Η ζωή είναι πολύ πιο ήρεμη και αγνή μπροστά στον υπολογιστή. Σταματάω εδώ. Χρειάζομαι βοήθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου