Σελίδες

Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Lesbians or Lesbians?

Και εκεί που ακούω σήμερα στο youtube Buena Vista Social Club, εμφανίζεται ξαφνικά στα προτεινόμενα βίντεο από τα δεξιά, το εξής βίντεο:


Φυσικά επειδή ξέρω πόσο well educated είστε όλοι εσείς που διαβάζετε το trelepi, θεώρησα πως το παρόν, είναι ένα πολύ σημαντικό ζήτημα με τεράστιο κοινωνικοπολιτικοοικονομικοσεξουαλικοπεριβαλλοντικοπυρηνικο ενδιαφέρον-αν και λιγάκι παλιό καθώς συνέβη το 2008. Λοιπόν, πώς έχει η ιστορία:
Είναι ένας κυριούλης, ο κ. Λάμπρου, ο οποίος είναι από τη Λέσβο και για να μην πολυλογούμε, θεώρησε πως είναι καιρός πια να σταματήσει αυτή η τρέλα -κατ'εκείνον- του να αποκαλούνται οι ομοφυλόφιλες γυναίκες με τον ίδιο τρόπο που χαρακτηρίζει την καταγωγή του ίδιου και των συντοπιτών του, δηλαδή Lesbian. Έτσι λοιπόν, η υπόθεση προχώρησε μέχρι τα δικαστήρια όπου το αίτημα του κ. Λάμπρου απορρίφθηκε, αλλά εκείνος δήλωσε έτοιμος να προχωρήσει μέχρι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) -κάτι που μέχρι σήμερα φυσικά δεν έχει πράξει. Το αστείο ήταν η διαδικασία ενώπιον του Προέδρου του Δικαστηρίου, μέρος της οποίας είχε δημοσιευθεί τότε στο Έθνος. (βλ. "Η ένταση κορυφώθηκε, όταν ο δικηγόρος της άλλης πλευράς, κ. Βασίλης Χειρδάρης τον ρώτησε: Δηλαδή στο Σιάμ θα έπρεπε να ντρέπονται που τα παιδιά που γεννιούνται ενωμένα λέγονται σιαμαία; «Τι λέτε κύριε; Συγκρίνετε τα σιαμαία με τους ομοφυλόφιλους; Και κάποιοι Σλάβοι θέλουν να λέγονται Μακεδόνες!»")
Τί περιμένετε?Πάρτε λοιπόν θέση πριν καταστραφούμε: Lesbians ή Lesbians???

1 σχόλιο: